Gottman - Silver: A boldog házasság hét titka

Cím Gottman - Silver: A boldog házasság hét titka
Kiadó Vince
Ár 1995 Ft
Fülszöveg

Mindenki jó házasságban szeretne élni. De a házasságot nagyon könnyű elrontani. Ezt mutatják a statisztikák is, nagyaválások száma, a fiatal nemzedék pedig ma szinte fél a házasságtól, mind kevesebben és egyre később vállalják az esküvőt.

Pedig a házasságot rendbe lehet hozni, és "karban lehet tartani". Ez a könyv egyszerű, érthető módszert kínál, amelyet a szerzők - neves házasságkutatók és párterapeuták - évtizedes gyakorlatukban sok száz pár segítése és tudományos követése révén alakítottak ki.

A módszer segít abban, hogy felismerjük, mi a hiba a saját házastársi viselkedésünkben és útmutatást ad arra, hogyan lehet ezen javítani. A jelenségek tudatosításához kérdőívek és gyakorlati feladatlisták találhatók a szövegben, a főbb elveket a szerzők sok eset konkrét részleteinek bemutatásával világítják meg.

Arra vonatkozóan is kapunk sok hasznos tanácsot, hogyan őrizzük meg a házasság minőségét, hogyan lehet a házaspárok egymás iránti megértését, tiszteletét és barátságát elmélyíteni. Csak pár óra kell ehhez hetenként.

A könyv vezérfonal lehet olyan segítő szakembereknek is, akiknek házassági krízisekben, gondokban kell támogatást nyújtaniuk, orvosoknak, pszichológusoknak, szociális munkásoknak, lelkipásztoroknak stb.

A boldog házasság nem csupán önmagában érték. A gyerekek boldogsága is sokban múlik ezen. De mint a könyv adatokkal is igazolja: a jó házasságban élő emberek egészségesebbek, tovább élnek.

jegyes@jegyes.hu

Vissza a címoldalra