Paul Hauck: Mitől jó a házasság?

Cím Paul Hauck: Mitől jó a házasság?
Kiadó Park
Ár 1250 Ft

Fülszöveg

Paul Hauck nevét jól ismerhetik e sorozat olvasói: a Féltékenység, a Légy jó önmagadhoz! és a Fő a nyugalom! című könyve már megjelent magyarul.

A híres pszichiáter nemcsak kitűnő szakember és jó tollú író, hanem földhözragadtan realista is: ezt látszik bizonyítani, hogy e könyvében, a címmel ellentétben, csupa-csupa rossz házasságról számol be tapasztalatai és munkája alapján. S mi mást tapasztalunk mi magunk is szűkebb-tágabb környezetünkben - netán a saját házunk táján? Ne a másikat vádold, ha boldogtalan vagy! - tanácsolja a szerző. Tanácsát érdemes megfogadni, s amennyire a mi viszonyaink közt lehetséges, alkalmazni: nem csupán a házasságunk, a kapcsolataink válhatnak harmonikusabbá, hanem mi magunk is, ha - jobb későn, mint soha! - önmagunkat vizsgáljuk meg és alakítjuk át, hogy alkalmasak legyünk a boldogságra.

értékelés

vélemény

Kicsit amerikai stílusban tárgyalja a kérdést. A házasságot szerelmi üzletnek tekinti.Vannak megfontolásra alkalmas tanácsai, megállapításai. Fenntartással olvassuk, nem a keresztény alapokon nyugodnak kijelentései.

jegyes@jegyes.hu

Vissza a címoldalra