Anna Maria Zanzucchi:
Az anyaság nehéz művészete

Cím Anna Maria Zanzucchi: Az anyaság nehéz művészete
Kiadó Új város
Ár 880 Ft
Fülszöveg

Amikor szülők egymás közt beszélgetnek, gyakran esik szó nevelési kérdésekról, a gyermekekkel megélt tapasztalatokróI. Ez a kis könyv Anna Maria Zanzucchi öt gyermekes édesanya ilyen baráti beszélgetések során elhangzott személyes beszámolóit tartalmazza arról, hogy ő miként élte meg a kapcsolatot gyermekeivel születésüktől 13-14 éves korukig.

A könyv kétségkívül egyetemes értéke, mindannyiunk számára követendő alapvető gondolata, hogy a nevelést a szeretetre kell alapoznunk. Ez a szeretet nem csupán az anyai szív érzése gyermeke iránt, hanem a szülőnek az a törekvése, hogy gyermekei nevelését a Szeretet-Istenbe vetett hitre, az evangélium megélésére alapozza. Ez a mű azért magával ragadó és hiteles, mert az életről szól, azokról az örömökről, fájdalmakról és kérdésekről, amelyek bennünket szülőket valamilyen formában közelről érintenek.

értékelés

vélemény

Könnyű vékony könyvecske. A gyereknevelés, a család mindennapjairól az anyaság öröméről nehézségeiről. Amit talán nehezen fogalmazunk meg, és nehezen mondunk ki. A bizonytalanságokról .a félelmekről, vajon jól csináltam, jól csinálom-e? Az elfogadás, a feltétel nélküli szeretet a megbocsátás fontosságáról vall az ötgyermekes édesanya őszintén szívből jövően.

"Minden este úgy teszek, mint az evangéliumban szereplő utolsó óra munkása: a gazda a nap különböző óráiban fogadta fel a munkásokat a szőlőskertjébe, de mindenkinek egyformán fizetett bért, azoknak is, akiket a nap végén fogadott fel. Ezt mondom tehát Istennek: Eddig rosszul cselekedtem, mindent felajánlok Neked azt is ami negatív volt. Te látod képtelenségemet, de Te szeretet vagy, mindent rád bízok."

Ajánlom e könyvecskét kisgyerekes nagygyerekeserekes családoknak és mindazoknak akik szeretnék gyakorolni az anyaság nehéz művészetét.

jegyes@jegyes.hu

Vissza a címoldalra