Dr. Ed Wheat - Gaye Wheat: A boldogság titkai

Cím Dr. Ed Wheat - Gaye Wheat: A boldogság titkai
Kiadó Amana
Ár 1600 Ft
Fülszöveg

Házaspárok meglepően nagy száma hagyja figyelmen kívül mind a mai napig Istennek a házasságukra vonatkozó terveit. Vannak ugyan, akik felismerik, hogy házastársi kapcsolatuk nem olyan teljes, mint amilyen lehetne, s ezért aktívan keresik a válaszokat; sokan viszont szinte tudomást sem vesznek arról, hogy házastársi szexuális közösségük az öröm és a kielégülés forrása lehetne.

Manapság az emberek teljesen nyíltan beszélnek a szexről, de valójában nagyon kevés pontos információ található a házaséletről, és ezen belül arról, hogy mit várhat a férj és a feleség a házastársával folytatott intim kapcsolattól. A világi médiában ritkán hallunk bármit is arról, hogyan kell szeretettel betölteni házastársunk szükségeit, vagy arról, hogy a szex csak az egyik alkotóeleme a társunkkal fenntartott összetett elkötelezettségi viszonyrendszernek. A legtöbb keresztényt soha nem tanították meg arra, hogy mit mond a Biblia a szexről, hogyan élvezzük azt, amit Isten tervezett el a férjnek és a feleségnek, mint ahogy arra sem, hogy mi erről az orvosi álláspont.

Azok a tények és adatok, melyeket az orvos és házassági tanácsadó szerző felsorolt, a mai napig is aktuálisak. Olyan információkat ismertet meg az Olvasóval, melyek minden házas vagy házasság előtt álló személynek fontosak, akik keresik a szexualitás bibliai keretekbe foglalt orvosi magyarázatát. Noha mondanivalóját nyíltan és orvosi precizitással fejti ki, igyekszik mindezt olyan szent és bölcs módon tenni, ahogyan a Biblia teszi. A szexuális beteljesülés ígérete mindazon férjek és feleségek életében valósággá válhat, akik elhatározzák, hogy házasságukban Isten tervét hagyják érvényesülni.

Könyvünk témája az e beteljesüléshez vezető út megmutatása.

értékelés
vélemény

Sokszor és sokat írtak már a szexualitásról, a szexuális élet zavarairól a szerelmi technikákról, a beteljesüléshez vezető útról. Ez a könyv azonban egészen különleges. Nemcsak átfogó, megbízható ismeretet nyújt rendkívül gördülékeny olvasmányos stílusban, hanem mindezt bibliai alapokra helyezi. Isten csodálatos ajándéka a szexualitás, és rajtunk múlik, hogyan élünk vele. A házassághoz szorosan hozzátartozik a szexuális élet, de ezt is meg kell tanulni, hogy ki tudjuk vele fejezni társunk iránt érzett szeretetünket.

Megérteni és megértve lenni,
Tudni, igazán tudni, mire gondol a másik,
Kimondani, amit akarsz,
És bizonyos lenni, hogy kincsként fogadja,
Vagy rossz szó nélkül átszitálja,
Hogy az igazi kincs te magad légy,
S tudni, hogy szeret-
Ez már maga a menny.

Gloria Okes Perkins

Közvetlenül házasság előtt állóknak, házaspároknak kötelező olvasmányként ajánlanám.

jegyes@jegyes.hu

Vissza a címoldalra