„Sürgõsségi fogamzásgátlás"
„minitabletta"-hatás

A sürgõsségi fogamzásgátlásnak nevezett módszer (az un. minitabletta) hatása elsõsorban a megtermékenyült petesejt, a fejlõdõ embrió méhfalba történõ beágyazódásának a megakadályozása. Ezt azzal éri el, hogy megváltoztatja a méh nyálkahártyáját. Hatása tehát nem a tüszõérés, tüszõrepedés megakadályozása, hanem az embrió elpusztítása.

"Hogyan fejtik ki hatásukat a sürgõsségi tabletták?

Attól függõen, hogy a sürgõsségi tablettát a menstruációs ciklus során mikor alkalmazzuk, a következõképpen fejti ki hatását: befolyásolja a tüszõrepedést, akadályozza a fogamzást és/vagy a beágyazódást. A beágyazódott megtermékenyített petesejtre, tehát a méhben fejlõdõ terhességre már nincs hatással. Ennek két szempontból van jelentõsége. Egyrészt a sürgõsségi tabletta nem hoz létre abortuszt(?), másrészt késõn alkalmazott tabletta esetén nem kell tartani magzati ártalomtól, a terhesség kihordható."

"Ennek a lehetõségnek az élettani alapja az, hogy néhány napot igénybe vesz, míg a petefészekbõl kilökõdött petesejt a méhkürtön átvándorolva eljut a méh üregébe. Ez alatt a néhány nap alatt megakadályozható, hogy kialakuljon a méhben fejlõdõ terhesség(?)." http://www.richter.hu/

A gyógyszergyári szöveg tudatosan félrevezetõ. Azt sugallja, hogy az anyaméhbe még be nem ágyazódott embrió elpusztítása nem abortusz. Ennek az a magyarázata, hogy eszerint a filozófia szerint a terhesség csupán a beágyazódással jön létre. Tehát a fejlõdõ emberi élet elpusztítása fel se merüljön az olvasóban! Azt nem részletezi, hogy a megtermékenyítés a petesejt petefészekbõl való kilökõdése utáni 24 órában bekövetkezik, és a beágyazódás további 6-8 nap múlva jön létre!

Ezen és hasonló termékek használata erkölcsi szempontból elfogadhatatlan, mivel a magzat méhnyálkahártyába történõ beágyazódását, megtapadását akadályozzák meg, azaz korai abortuszt okoznak.

Vissza az abortusz fõoldalra